Spara-El.com ⚡

Minska din förbrukning med smarta tips!

Kallhyra? Tips för att spara el

Om du betalar kallhyra innebär det att du behöver tänka dig för inför vinterns elpriser.  Eftersom kallhyra inkluderar kostnaden för uppvärmning, kan högre elpriser under vintern innebära att din totala hyreskostnad ökar. Det är viktigt att vara medveten om detta och kanske budgetera extra för eventuellt högre kostnader under vintermånaderna. Det kan även vara en god idé att se över ditt energiförbrukning och eventuellt minska den för att spara pengar. 

lägenhetshus med balkonger

Tips för att spara el i lägenhet med kallhyra

För att spara el i en lägenhet med kallhyra finns det flera enkla åtgärder man kan vidta för att minska energiförbrukningen och spara pengar. En av de viktigaste sakerna man kan göra är att se till att lägenheten är välisolerad genom att täta eventuella dragiga fönster och dörrar. Att använda sig av energisnåla vitvaror och belysning kan också ha en stor inverkan på elförbrukningen. En annan bra åtgärd är att regelbundet stänga av elektroniska apparater och lampor när de inte används. Att använda sig av tidsinställda eluttag kan också vara till stor hjälp för att undvika onödig elförbrukning. Genom att vara medveten om sin energiförbrukning och ta en mer hållbar och sparsam inställning till elanvändningen kan man spara både el och pengar, samtidigt som man bidrar till en mer hållbar miljö. Att minska värmebehovet genom att använda sig av tjockare gardiner, dra för fönstren på kvällen och se till att inte ha för höga inomhustemperaturer kan också minska elförbrukningen. Dessutom är det viktigt att se till att alla elektroniska apparater är energisnåla och att man använder dem med omtanke för att minska onödig elförbrukning.
Att byta till LED-lampor istället för vanliga glödlampor kan också ha en stor inverkan på elförbrukningen. LED-lampor är energisnåla och har lång livslängd vilket gör dem till en bra investering för att spara el och pengar på lång sikt.


Genom att vara medveten om sin energiförbrukning och ta en mer hållbar inställning till elanvändningen kan man göra en stor skillnad för både plånboken och miljön. Det handlar om att ta små steg i rätt riktning och vara medveten om hur ens beteende påverkar energiförbrukningen. Genom att ta ansvar för sin egen energiförbrukning kan man vara med och bidra till en mer hållbar framtid.  

Kallhyra? Tips för att spara el

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen