Spara-El.com ⚡

Minska din förbrukning med smarta tips!

Är elbil billigare än bensin?

elbil som laddas

Elbilarnas frammarsch i samhället har gått i hög takt, främst med tanke på världens klimatmål. Elbilarna är också högt eftertraktade hos konsumenterna, det är nämligen fortfarande fördelaktigt ekonomiskt att ha en elbil. Trots de skenande elpriserna, kan man tjäna mycket på att ladda sin elbil istället för att tanka med bensin eller diesel. Priset på fossilt bränsle har, som känt, också ökat dramatiskt. Men det finns några saker att ta hänsyn till, om du vill ladda effektivt och ekonomiskt.

Elbil som laddas

Hur laddar jag min elbil billigast?

Det finns några extra viktiga punkter att ha med sig, om man äger eller funderar på att skaffa elbil.

  • – Timspotpris
    Det kan vara en stor fördel att se över sitt elavtal och se om det går att teckna om till ett avtal med spotpris, per timme. Detta på grund av att du under natten kan ladda till ett mycket lågt pris. Anpassa din laddning till när du sover, så sparar du många kronor.
  • – Storlek på bil påverkar
    De flesta bilar som finns på marknaden är relativt stora, men omställningen sker kontinuerligt i hela branschen. Det kommer säkerligen dyka upp fler mindre alternativ inom kort. Givetvis förbrukar ett större fordon mer än en mindre modell, precis som en vanlig bil.
  • – Ladda bilen gratis
  • Allt fler butiker och köpcentrum lockar numera kunder med att erbjuda gratis laddning. IKEA och matvarukedjan Lidl, för att nämna några. Läs hela inlägget om att ladda din elbil gratis här.

Kommentera gärna inlägget om du har fler tips att dela med dig av!

Är elbil billigare än bensin?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen